Amio 

Hallo! Ik ben Amio! Zoals jullie allemaal weten ben ik een grote paarse vogel, maar wat niet iedereen weet is dat ik uit een bijzonder land kom, dat Halikalimalia heet. Ik ben daar als kuiken gevonden door Tante Josefien en Ome Krelis. Ik kan me maar weinig herinneren over mijn familie, het enige wat ik mij wel herinner is een harde KNAL en de gemene jager Tanus Tijgertand. Brrrr……

Gelukkig woon ik nu veilig in het huis van tante Josefien, dat bovenin een grote boom staat. Die boom  was een geluk bij een ongelukje, maar dat is een verhaal dat Tante Josefien heel leuk kan vertellen!

Ik speel het liefst in mijn hok, dat ik zelf gebouwd en geschilderd heb! Verder eet ik graag pannenkoeken met snoepjes, knutsel ik graag en speel ik graag kaartspelletjes met tante Josefien. Ook houd ik van grappen maken en mensen voor de gek houden! 1 april is dus mijn favoriete feestdag!


Tante Josefien

Hallo, Ik ben tante Josefien! Samen met Amio woon ik in ons knusse huisje dat helemaal boven in een enorme boom staat! Ik hou van dansen, spelen met Amio, goochelen, experimentjes doen, zingen, nou ja, te veel om op te noemen!

Omdat ik nogal avontuurlijk ben, ben ik ooit op ontdekkingsreis geweest met Krelis. Tijdens dez reis kwamen wij in het magische land Halikalimalia, waar we Amio hebben gevonden.  Nadat de gemene jager Tanus Tijgertand zijn familie had weggejaagd, heb ik Amio geadopteerd. Krelis zoekt nog altijd over de hele wereld naar Amio zijn familie. Die zou hij allang gevonden hebben als Tanus Tijgertand niet ook achter hem had aangezeten! Amio en ik bedenken samen wel eens iets voor Krelis waarmee hij de gemene Tanus kan misleiden. Amio namelijk erg goed in mensen voor de gek houden!

Gelukkig is Amio nooit alleen met mij in de buurt en is hij harstikke veilig boven in onze enorme boom. Grappig verhaal over die boom: Ik had een nootje geplukt van de boom waarin ik Amio heb gevonden, die heb ik dezelfde avond nog geplant in mijn voortuin. Normaal duurt het jaren voor een boom groot is, maar deze magische boom uit Halikalimalia werd in een nacht zo groot dat hij ons hele huis mee de lucht in nam! Gelukkig maakt het niet uit, we hebben hier een heel mooi uitzicht!


Ome Krelis

Dag iedereen! Ik ben Ome Krelis.

Ik ben eigenlijk altijd op wereldreis en houd absoluut niet van stilzitten. Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik op zoek naar de familie van Amio. Ik denk dat ik elk stukje van onze aarde wel gezien heb, ik weet alleen nooit precies waar ik ben, dat maakt me ook niet uit, als ik het maar naar mijn zin heb!

Deze zoektocht naar de familie van Amio is soms best spannend, want de gemene jager Tanus Tijgertand is erg boos op mij omdat ik Tante Josefien heb geholpen om Amio uit zijn klauwen te redden. Toch heb ik daar geen moment spijt van! Ik kan hem wel aan! Af en toe bel ik even met Amio en Josefien omdat ik ze zo mis, maar lang kan dat nooit, want je weet maar nooit wie er op de loer ligt….. Daarom ga ik nu ook stoppen! Dag vrienden, tot de volgende keer!


Tanus Tijgertand

Een gemene jager die niets liever wil dan een pratende vogel vangen… Om die reden zit hij achter ome Krelis aan, in de hoop dat hij de familie van Amio eerst vindt.

Maar maak je vooral geen zorgen, Krelis is veel te slim voor deze gemene schurk! Wij zijn er onlangs achter gekomen dat deze gemene schurk familie heeft die in de buurt van tante Josefien woont….

Hmmmmm… Daar moeten we voor oppassen!


Tinus Tijgertand

Dit is dus die familie van Tanus waar we het net over hadden! Hij is het neefje van Tanus Tijgertand, maar gelukkig is hij meer grappig dan eng!

Hij wil dolgraag dat zijn oom Tanus trots op hem is en draagt een lelijke nep snor om op zijn oom Tanus te lijken, maar hij is ontzettend klungelig!

Amio en ik zijn hem altijd te slim af en we kunnen erg om hem lachen! Soms is het ook even spannend, maar alles komt altijd weer goed.


Halikalimalia 

Dit mysterieuze, magische land ligt op de rondste plek van de aardbol, aan het eind van het minst bewandelde pad. Maar waar dat precies is… dat weet niemand! Het vervelende is dat je het alleen kunt vinden als je er niet naar opzoek bent en om er binnen te komen moet je een bijzonder persoon zijn!

Natuurlijk moet je eerst eigenwijs genoeg zijn het minst bewandelde pad te kiezen, daarna kunnen alleen mensen met een levendige fantasie  de geur ruiken die uit de Halikalimalische jungle komt, vervolgens moet je avontuurlijk en nieuwsgierig genoeg zijn om je neus dwars door de jungle achterna te lopen en zo kom je in Halikalimalia.

De magische wijze waarop dit bijzondere land zich op onze aardbol verstopt zegt ook meteen wat over de bewoners van dat land. De bewoners van Halikalimalia zijn erg eigenwijs en nieuwsgierig. Ze zijn intelligent en ondervragen het liefst alles en iedereen. Dankzij hun creativiteit en eindeloze fantasie is Halikalimalia de mooiste plek op aarde.  Er wonen hele bijzondere dieren, zoals Amio en er groeien bijzondere planten!

Alleen….. Er is iets mis in Halikalimalia. Sinds Tanus Tijgertand daar is geweest en alle dieren uit het woud heeft weggejaagd, is het land niet meer hetzelfde. Het woud is minstens 3 tinten donkerder en je hoort er geen gekwetter van vogels en gestommel van dieren meer. Het is er verlaten. Ome Krelis wil graag dat de dieren weer terug keren om Halikalimalia te redden, maar dan moet hij ze wel vinden voordat Tanus Tijgertand dat doet…

Misschien kunnen jullie hem helpen! Als jullie een bijzonder dier zien dat wel eens uit Halikalimalia zou kunnen komen, maak er dan een foto van en stuur dat naar Amio, dan zorgen wij dat ome Krelis erover hoort!